DJ LUSHI

house/techno

“Doslovno jedina stvar u kojoj se slažu skoro svi splitski DJ-evima je da svi napreduju ali Lushi dominira. Dean Lušina aka DJ Lushi glazbu pušta otkad su se dvije Njemačke ujedinile, isprve u legendarnom splitskom kolektivu G7 kojega je jedini na sceni “preživjeli”član, a kasnije kao dio svih važnijih plesnih projekata i klupskih večeri. Od samog početka ljude dijeli na one koji glazbu ne dijele u žanrove i na one koji ju dijele.

Ove potonje uspješno ignorira već preko 20 godina, a u ljeto 2015. na Barbarincu na jubilarnom su mu se partiju glazbeno poklonile sve struje i generacije splitske house & techno scene. Osim u DJ kabini od samog početka aktivan je i kao protagonist ostalih sfera svijeta elektronske glazbe, pa je tako 1998. u splitskom Varošu otvorio “Spin”, pionirski DJ/record shop u Dalmaciji.

Lushi produkciju proučava odavna, pa još 2006. na tada utjecajnom australskom Bellarine Recordings labelu izdaje EP pod nazivom “Pants”, dok sa Milanom Pivalicom već 2007. osniva prvi dalmatinski digital label Acilectro, koji do današnjeg dana slovi za benchmark studijske produkcije unutar i vani granica splitskog glazbenog bazena. Kako je jedan od najzagriženijih mrzitelja DJ biografija, jedini komentar koji smo od njega dobili bio je: “Tek sad kreće show!” Pametnome dosta, ostali su ionako samo u prolazu.”