JURI PAIK

deep house/tech house/techno

“A ship in harbor is safe, but that is not what ships are made for”…Dijete brodograditelja, rođen u doba Hladnog rata; ovom je smjeru otputovao Juri Paik kad je krajem 90-ih krenuo makadamskim putem Djinga i produkcije.

Elektronska mu se glazba spontano nadovezala na punk/new wave djetinjstvo negdje na šarenom flooru splitskog kluba “Up & Down” krajem 90-ih godina prošlog tisućljeća, a gramofoni i mikser zamijenili su bend i garažu. 
U skladu sa tadašnjim utjecajima na globalnoj underground sceni prve trofeje u slušačko/sakupljačkoj karijeri nalazi u technu, pa pod utjecajem tadašnjeg suradnika Inaf-a kreće u istraživanje glazbene produkcije i van svojih očekivanja izdaje vinil na promo/white labelu iznimno utjecajnog Missile Recordsa iz Londona. 
Produkcijom se nastavio baviti do danas i karika je u lancu Decoded Records-a na kojem bilježi nekoliko izdanja. Otklanja hiperproduckiju i tiho eksperimentira u potrazi za basevima koji će biti nemoguće moderni:)

Od samih početaka zvuk Jurijevih setova razgranao se od Inteca, Terminal M-a i Primate-a do raznolikih kapilara techna i housea, a od ulaska u digitalno doba priznaje da najviše cijeni njemačku scenu, kako zbog kirurške produkcije tako zbog vrhunskih vizualnih identiteta pod jakim utjecajem Berlina, a u setovima gura organsku notu u naoko ne-emotivnu hipnotiku modernog zvuka.
Uz iskustvo je dobio i priliku zauzeti gramofone u Dubrovniku, Beogradu, Sarajevu, Zagrebu te većini dalmatinskih klubova i underground klupskih večeri posljednjih 10 godina, te je i neizostavan DJ modnih revija dalmatinske prijestolnice:).